036 - 532 97 86

         info@beachline.nl

Definitief ontharen

Definitieve haarverwijdering d.m.v. IPL

gezicht voor

Uw ongewenste haargroei voorgoed verleden tijd!

Een ieder die last heeft van ongewenste haargroei kent het probleem van altijd maar scheren, harsen of epileren. Dit zijn ontharingsmethodes die slechts tijdelijk effect hebben en steeds herhaald moeten worden. Inmiddels is er een techniek ontwikkeld die ongewenste haargroei definitief kan verwijderen; IPL-lichtflitsontharing (IPL houdt in ‘Intense Pulse Light’).

Beachline is na jarenlange ervaring specialist op het gebied van definitieve haarverwijdering d.m.v. IPL. Wij werken met de hoogste kwaliteit IPL apparatuur die er is voor het beste en beloofde resultaat. Voor definitief ontharen zijn wij uitgerust met de World Record van ECURI cosmetics en de Ellipse van Dalton Bio Medical.

Hoe werkt de IPL-ontharingsmethode?
gezicht naOnze IPL apparaten zijn uitgerust met een breed spectrum aan licht variërend van 400 tot 1100 nanometer.
Het principe van de werking van IPL berust op de absorptie van het licht door het pigment in de haar. Het pigment in de haar leidt het licht naar de haarwortel, in de wortel wordt het licht omgezet in warmte, ongeveer 70 graden, waardoor de haar loslaat en de getroffen haarwortel niet meer in staat is tot het produceren van een nieuwe haar. De behandelde haren zijn dan voorgoed verdwenen.
Haargroei is echter een cyclisch proces. Uw haren bevinden zich afwisselend in de groei, overgangs of rustfase. Alleen de zichtbare haren, deze zijn in de groeifase, kunnen behandeld worden omdat deze in contact staan met de haarwortel. Op de haren in de overgangs en rustfase moeten wij wachten tot deze in de groeifase komen zodat deze tevens behandeld kunnen worden.

De duur en periode van de groeifase is afhankelijk van meerdere factoren zoals de plek van het lichaam waar de haargroei zich bevindt, de dikte en dichtheid van het haar, de etnische afkomst, de hormonale situatie en de leeftijd.

ontharing voor na3Vergoeding IPL bij vrouwen in het gezicht
Bij een aanvullende verzekeringspolis wordt deze behandeling bij vrouwen in het gezicht bijna altijd vergoed door de verzekering. Beachline is een erkend en gecertificeerd behandelspecialist en in het bezit van alle benodigde diploma’s en registraties om het voor u vergoed te krijgen. Informeer hierover bij uw verzekeringsmaatschappij of bij ons. Wij staan u graag te woord.

Hoeveel IPL behandelingen heeft men nodig?
Bij een gemiddelde haargroei zijn 6 tot 8 behandelingen nodig. Het gezicht kan eens in de 4 a 5 weken behandeld worden en het lichaam eens in de 6 a 8 weken.

Onze werkwijze
Tijdens een intakegesprek (zonder kosten) leggen wij u de werkwijze van definitief ontharen uit en nemen wij met u een formulier door om te zien of uw gezondheid in orde is en of u eventueel in aanmerking komt voor een vergoeding van uw verzekering. Tevens geven wij u, om kennis te laten maken met de beleving van de behandeling, een testflits. U kunt dan ervaren hoe het voelt en wij kunnen uw huidreactie peilen.

Voor wie is de behandeling geschikt?
ontharing voor na1Over het algemeen geldt hoe donkerder en dikker de haar, hoe effectiever en sneller de behandeling.

Mensen met een lichte huidskleur en donkere haren zijn het meest geschikt voor IPL maar ook licht getinte en bv. Hindoestaanse mensen zijn heel goed te behandelen. Mensen met een negroïde huid zijn niet geschikt omdat het vele pigment op dat huidtype het licht absorbeert en het licht dan op de oppervlakte van de huid blijft. Een zongebruinde huid is ook niet geschikt omdat de toename van melaninekorrels de absorptie tegenhoudt en de bruine huidskleur de lichtenergie opneemt en deze dus niet naar de wortel geleid wordt. Mensen met blonde of grijze haren zijn niet geschikt omdat er geen pigment in dit type haar zit en er dus geen geleiding plaats vindt.

Is de behandeling pijnlijk?
Tijdens de behandeling voelt u warmtepulsen op uw huid. Het gevoel wat het geeft na de behandeling is te vergelijken met zonnebrand. De behandeling is voor iedereen goed te verdragen.

Wat moet men doen voor de behandeling?
Aangezien het flitslicht door de haar geleid wordt mogen de haren er enige weken voor uw behandeling niet uitgetrokken zijn. Dit betekent enige weken voor de behandeling niet harsen of epileren. Indien uw ongewenste haargroei u stoort in die fase mag u het scheermes erlangs halen. Indien u alleen scheert blijven de haren in de groeifase en behandelbaar. Hoe meer er zit tijdens de behandeling, hoe meer er verwijderd wordt.

U dient 2 dagen voor de behandeling het te behandelen gebied zorgvuldig te scheren. Tenzij dit anders met u is afgesproken.

Bij het behandelen van de bikinilijn kunt u, indien u alleen de zijkanten behandelt wilt hebben het best wit ondergoed dragen. Indien u borst, rug of benen laat behandelen doet u er goed aan wijde kleding te dragen.

Hoe lang duurt de behandeling?
Dit is afhankelijk van het te behandelen gebied. Bv. een bovenlip 2 minuten, oksels zijn met 10 a 15 minuten klaar, benen en rug duren iets langer.

Wat merkt men na de behandeling?
record618 280x465px 180x300De huid kan wat rood zien en geïrriteerd aanvoelen, zoals bij een lichte zonnebrand. Dit zal spoedig weer wegtrekken. De behandelde stoppels verbranden niet. U zal deze nog enige tijd kunnen zien zitten, alsof er niets is gebeurd. 1 a 2 weken na de behandeling vallen de getroffen haren uit.

Hoe merkt men dat de behandeling geholpen heeft?
De getroffen haren zitten los in de haarschacht en blijven daar nog enige dagen tot weken op hun plek. U zou dus kunnen denken dat de behandeling niets heeft uitgericht. Na 1 a 2 weken geduld merkt u dat de opperhuid de haartjes eruit gewerkt heeft.

Hoe om te gaan met zonlicht?
Indien u besluit om bepaalde oppervlaktes te laten behandelen is het belangrijk dat de huid zo blank mogelijk is. Het is dus verstandig om blootstelling aan zonlicht te mijden enige weken voor maar ook na de behandeling. Dit in verband met pigmentatiestoornissen. Na de behandeling is een zonnebrandcrème met een hoge factor (Sunblock) zonder meer aan te raden.

Tarieven

Bovenlip € 47,50
Kin € 47,50
Bovenlip & kin € 75,-
Wangen (volledige zijkanten) € 75,-
Hele gelaat € 150,-
Gelaat en hals € 200,-
Hals € 75,-
Tussenstuk wenkbrauw € 25,-
Buik (onder navel) € 100,- tot € 125-
Buik (vanonder tepel tot navel) € 100,- tot € 125,-
Hele buik € 175,- tot € 225,-
Logo_ellipse Hele buik & borst € 225,- tot € 300,-
Oksels € 75,-
Kleine zones (tepels, navel) € 50,-
Nek (van haarrand tot schouderhoogte) € 75,-
Schouders € 75,-
Nek & schouders € 125,-
Schouders & schouderbladen € 125,-
Hele rug (incl. schouders) v.a. € 225,-
Billen € 100,-
Bovenbeen rondom € 200,-
Onderbeen rondom € 150,-
Benen volledig € 300,-
Bovenarmen € 125,-
Onderarmen € 100,-
Armen volledig € 175,-
Vingers of tenen € 45,-
Voeten of handen € 55,-
Bikinilijn klein € 100,-
Bikinilijn medium € 120,-
Bikinilijn groot € 140,-


Bovenstaande tarieven zijn ter indicatie en per behandeling. De prijzen kunnen zowel naar boven als naar beneden bijgesteld worden.

Bij Beachline wordt u deskundig behandeld door een erkend specialist waardoor u, indien aanvullend verzekerd, in aanmerking komt voor vergoeding.

Het voorgoedingoverzicht 2019 voor IPL en elektrisch ontharen vindt u op de site van brancheorganisatie Anbos